Ja tenim la primavera a sobre i, amb ella, arribaran les temperatures agradables, les fruites i verdures de temporada i la temuda astènia primaveral. Aquest és un estat d’ànim que afecta a moltes persones però que es pot regular i, fins i tot, controlar seguint una bona alimentació. Avui, en aquest article, t’expliquem què és l’ astènia primaveral i com combatre-la amb una dieta equilibrada.

 

Què és l’ astènia primaveral?

És un símptoma que es manifesta a través de la somnolència, l’apatia, el cansament i la irritabilitat. Aquests estats d’ànim són produïts a causa del canvi d’estació, el canvi d’hora i amb l’arribada del bon temps. Aquestes alteracions produeixen alguns desajustos hormonals que es poden manifestar de la següent manera:

  • Cansament i somnolència
  • Dificultat per agafar el son
  • Falta d’energia
  • Tristesa i irritabilitat
  • Pèrdua de gana i set
  • Desmotivació i falta de concentració

 

Què podem fer per evitar aquests símptomes i com afecta la nostra alimentació

Per prevenir l’aparició de l’ astènia primaveral és molt important seguir una alimentació equilibrada i que ens aporti energia i nutrients. Un aspecte bàsic d’aquest punt és el fet de consumir les racions de fruites i verdures aconsellables cada dia. Recorda que, com a mínim, en són 5. Així com cobrir amb aliments saludables les necessitats energètiques del nostres cos.

 

Dieta recomanada per superar l’ astènia primaveral

Si vols reforçar l’alimentació saludable del teu dia a dia per superar i evitar patir aquest estat anímic ara que arriba el bon temps, pren nota dels consells que t’oferim a continuació.

  • Segueix una dieta basada en aliments d’origen vegetal. S’aconsella prendre 5 peces de fruita i verdura al dia. Tant és si són crues o cuinades, però que siguin variades. Per exemple, a qualsevol moment del dia pots prendre un got de sopa de tomàquet. T’aportarà vitamines, nutrients i antioxidants per tenir l’energia necessària.
  • Ingereix suficients carbohidrats i proteïnes.
  • Distribueix de forma correcta els hidrats de carboni. És a dir, si ets dels que t’agrada menjar molt pa, redueix-ne la quantitat i reparteix les porcions durant el dia, no en un sol àpat.
  • Consumeix aliments que continguin greixos saludables. Per exemple, pots prendre un iogurt natural ben fresc a mig matí. Et calmarà la sensació de gana i et refrescarà al mateix moment que t’aportarà l’energia necessària.

En definitiva, per superar l’ astènia primaveral, el més aconsellable és seguir una dieta que t’aporti els nutrients i l’energia necessària.

 

Beu aigua i hidrata’t bé

Per últim, però no menys important, segueix una dieta pautada amb l’ingesta d’aigua. Evita sentir-te fatigat i cansat i beu aigua tot sovint. Recorda que les temperatures elevades propicien la deshidratació i, per tant, convé que beguis força aigua. A més, també pots prendre sucs, batuts o té. I més ara que les fuites de primavera són dolces i convida a fer-ne sucs i smothiees. Hidrata’t i beu força aigua, t’ajudarà a sentir-te millor i de manera saludable.

Vols conèixer més receptes per aquesta primavera? Consulta les millors receptes d’estiu que t’ajudaran a prevenir l’ astènia primaveral.

Recommended Posts

Leave a Comment

1 × five =